Aktuellt

Release #7

KOREOGRAFISK JOURNAL #7, KONSTNÄRLIG FORSKNING

Det sjunde numret och dess curaterade release är tänkt att skapa en plattform där skribenter från det koreografiska fältet tillsammans med läsare och publik kan dela, och vistas i, pågående forskning inom dans och koreografi – ett tidsdokument där den konstnärliga forskningen, inom och utanför akademin, kan mötas och delas.

Koreografisk Journal #7 publicerar nyskrivna texter av svenska såväl som av internationellt verksamma koreografer och konstnärer, i det fria fältet och i de akademiska institutionerna: Klara Utke Acs [SE/DK], Erik Berg [SE], Moa Franzén [SE], Frédéric Gies [SE/FR], Mirko Guido [SE/IT], Janne-Camilla Lyster [NO], KAI-EN [SE], Lisa Torell [SE/NO] och Rasmus Ölme [SE/DK].

Releasen äger rum på Marabouparken konsthall den 2:a maj 2021 i samband med finissagen av Marie Fahlins utställning Centauring. Till releasen har vi bjudit in koreografer och dansare att fördjupa journalens tematik, bl.a. genom ett samtal mellan Marie Fahlin, Frédéric Gies och Efva Lilja modererat av Anna Koch, liksom konstnärliga framföranden av såväl koreografi som text av Klara Utke Acs, Disa Krosness (Frédéric Gies), Alice MacKenzie (Mirko Guido), och Sybrig Dokter, Maria Öhman och Cecilia Östholm (Marie Fahlin).

14.00 Diskussion om konstnärlig forskning
med Marie Fahlin, Frédéric Gies, Anna Koch och Efva Lilja

15.00 Performativt program
Boka din biljett här!

Performativ presentation
Dramaturgiskt dansande av Klara Utke Acs i dialog med Adam Seid Tahir

Performativ läsning från Koreografisk Journal

Författare: Mirko Guido, Läsare: Alice MacKenzie

ONE – I leave the skin dead and dry shining light behind me

Koreografi: Marie Fahlin, Exhibitors: Sybrig Dokter, Maria Öhman, Cicilia Östholm

Solodans från Warriors: Chiron in Aries, Recital #1

Koreografi: Frédéric Gies, Dansare: Disa Krosness